BKRK-award 2020 #Glas

De BKRK-award 2020 #Glas is een wedstrijd die bestaat uit het ontwikkelen van een product of project dat authentiek vakmanschap vertegenwoordigt in gebruik, techniek en materiaal waarbij glas een essentiële rol speelt op een duurzame wijze. Het product of project wordt ontwikkeld vanuit een innovatieve en hedendaagse relevatie.

Inschrijven voor de BKRK-wedstrijd #Glas kan door de template in te vullen via de inschrijvingspagina. Op het moment van de kandidaatstelling wordt er nog geen fysiek product verwacht. De inschrijvingen worden definitief afgesloten op 1 oktober 2020 om 23.59 u.

Tijdens een eerste jurering op 20 oktober 2020, zal de vakjury alle ingediende dossiers anoniem beoordelen. Maatschappelijke, ecologische en economische relevantie zijn de belangrijkste criteria. De tien beste dossiers, geselecteerd op basis van het gemiddelde van de punten van de verschillende juryleden, worden doorverwezen naar een tweede jurymoment op 20 maart 2021.

De tien geselecteerden krijgen tijdens een meet and greet op 27 oktober 2020 de kans om met de voltallige jury aan tafel te zitten en al hun vragen af te vuren op hen.

Tijdens de krokus vakantie van 15/02/2021 tot 21/02/2021 houdt GlazenHuis de deuren exclusief open voor de 10 geselecteerden. Alle deelnemers krijgen 8 uren begeleiding. Deze uren kunnen gebruikt worden voor de persoonlijke coaching van Jeroen Maes en meesterglasblazer Gert Bullée, dit in functie van de realisatie van de geselecteerde inzendingen.

Tijdens het tweede jurymoment op 30 maart 2021 wordt een uitgewerkt prototype verwacht. Hier krijgen de geselecteerden elk 30 minuten de tijd om hun business model eventueel met bijhorend prototype voor te stellen.

Op zaterdag 3 april 2021 opent er een tentoonstelling in GlazenHuis waar de werken van de 10 geselecteerden zullen pronken. Op de opening van deze tentoonstelling maken we de drie genomineerden bekend en start de publieksstemming online en offline.

De uitslag van deze jurering uit de tweede ronde telt mee voor 80% van het eindresultaat, de overige 20% kan worden verdiend via een publieksstemmingDe publieksstemming is een combinatie van online en offline stemmen. Via deze website kunnen er stemmen uitgebracht worden.

De winnaar van de BKRK-wedstrijd #Glas wordt bekendgemaakt tijdens het slotevenement op donderdagavond 29 april 2021.