BKRK Award Textiel 2019

De BKRK-award #Textiel 2019 is een wedstrijd die bestaat uit het ontwikkelen van een product, dienst of onderzoek dat het authentieke vakmanschap textiel vertegenwoordigt in gebruik, techniek, materiaal en duurzaamheid. Het product of project wordt ontwikkeld vanuit een innovatieve en hedendaagse relevatie.

Inschrijven voor de BKRK-wedstrijd Textiel kan door de template in te vullen via de inschrijvingspagina. Op het moment van de kandidaatstelling wordt er nog geen fysiek product verwacht. De inschrijvingen worden definitief afgesloten op zondagavond 21 april 2019 om 23.59 u.

Tijdens een eerste jurering op maandag 6 mei 2019, zal de vakjury alle ingediende dossiers anoniem beoordelen. Maatschappelijke, ecologische en economische relevantie zijn de belangrijkste criteria. De tien beste dossiers, geselecteerd op basis van het gemiddelde van de punten van de verschillende juryleden, worden doorverwezen naar een tweede jurymoment op maandag 10 juni 2019.

De tien geselecteerden krijgen tijdens een meet and greet op maandag 20 mei 2019 de kans om met de voltallige jury aan tafel te zitten en al hun vragen af te vuren op hen.

Tijdens het tweede jurymoment op maandag 24 juni 2019 wordt een uitgewerkt prototype verwacht. Hier krijgen de geselecteerden elk 30 minuten de tijd om hun business model eventueel met bijhorend prototype voor te stellen. Aan het einde van de dag, nadat alle deelnemers hun prototype hebben voorgesteld, kiest de jury drie genomineerden.

De uitslag van deze jurering uit de tweede ronde telt mee voor 80% van het eindresultaat, de overige 20% kan worden verdiend via een publieksstemming. De publieksstemming is een combinatie van online en offline stemmen. De bezoekers van Bokrijk kunnen hun stem uitbrengen in het museum. Via deze website kunnen er ook stemmen uitgebracht worden. De publieksstemming loopt van 1 juli tot en met 30 september 2019.

Op 10 oktober zal de winnaar van de BKRK-wedstrijd Textiel 2019 worden bekendgemaakt tijdens een  groots slotevenement.

Achteraf zal er een exclusieve expo te zien zijn in het kasteel van Bokrijk (VAKlab) waar het proces van de 3 genomineerden geëxposeerd wordt.