Jury

Tim Van Steenbergen

Tim Van Steenbergen

FASHION DESIGNER EN VAKCURATOR BKRK TEXTIEL – JURYVOORZITTER

Juryvoorzitter Tim Van Steenbergen studeerde in 2000 met grote onderscheiding af aan de Antwerpse modeacademie. Hij ontwerpt sindsdien onder meer zijn eigen kledingcollectie, film-,theater- en operakostuums, brillen en schoenen.

In opdracht van Bokrijk liet Tim Van Steenbergen zich inspireren door het verleden en ontwierp hij een volledige Bokrijk medewerkerscollectie. Tim werd eveneens gevraagd om als vakcurator werk te maken van een museale omkadering met textiel in de hoofdrol. De Expo BKRK Textiel ‘DO YOU REMEMBER?’ brengt het historische en eigentijdse verhaal in één geheel.


 
Pascal Cools

Pascal Cools

Managing director Flanders DC

Pascal Cools is managing director van Flanders DC, de organisatie die creatieve ondernemers uit Vlaanderen ondersteunt, verbindt en promoot. In 2005 maakte Pascal deel uit van de ploeg die Flanders DC opstartte. In 2007 kwam hij aan het hoofd te staan. In 2009 vervoegde het Flanders Fashion Institute de organisatie en sinds 2016 werd de werking van Design Vlaanderen eveneens geïntegreerd binnen Flanders DC. Zo richt Flanders DC zich nu op alle creatieve sectoren.

Ilse Dedeken

Ilse Dedeken

Zaakvoerder Verilin - juryvoorzitter

Ilse Dedeken is samen met haar zus zaakvoeder van een van ’s werelds meest toonaangevende fabrikanten van luxe linnen producten, Verilin.

Verilin is al meer dan 60 jaar lang een familiebedrijf, gespecialiseerd in luxueuze linnen collecties op maat, voor tafel, bed of interieur. Sterrenchefs, presidenten, royals maar ook kunstenaars en designers kloppen er aan. Dit alles omdat ze authentiek vakmanschap combineren met innovatie.

Ilse neemt bij iedere klant de tijd om te luisteren naar hun verhaal en hun wensen. Ze zorgt ervoor dat ieders vraag vertaald kan worden in een design van hoge kwaliteit.


 
Ruth Goossens

Ruth Goossens

Hoofdredactrice Knack Weekend

Sinds haar prille jeugd is ze fan van de Antwerpse Zes. In plaats van posters van popsterren hingen pagina‘s uit modebladen tegen de muren van haar jeugdkamer. Uiteindelijk koos ze voor de journalistiek, omdat schetsen, naaien en breien niet aan mij besteed waren.

Het begon met een vakantiejob bij Marie Claire Magazine, waar ze na haar universitaire studies een vaste baan kreeg. In 2012 werd ze hoofdredactrice van Marie Claire en herlanceerde het tot een volwaardige Belgische uitgave in plaats van het katern dat het tot dan toe was geweest. Toen het werd verkocht aan een andere uitgever (2016), wisselde ze Marie Claire in voor Knack Weekend, waar ze eveneens hoofdredactrice is.