Jury BKRK-award #Glas

Anna Torfs

Anna Torfs

Internationale ontwerpster (specialisatie glas) - juryvoorzitter

Anna Torfs studeerde interieurarchitectuur aan de Sint-Lucas Hogeschool voor Architectuur in Brussel. Aan het begin van de jaren ‘90, verhuisde ze naar Tsjechië, waar ze begon samen te werken met uitstekende lokale glasblazers en ze creëerde er haar eerste glas collectie in 2002. Samen met Dries Coppens, blijft ze werken aan een succesvol en wereldwijd bekend merk.

Axel Van Den Bossche

Axel Van Den Bossche

CEO Serax - Juryvoorzitter

Serax is het geesteskind van SERge en AXel Van Den Bossche. Twee broers die opgegroeid zijn te midden in de zaak van hun moeder, een bloempothandel. De afgelopen dertig jaar, is het kleinschalige bedrijf dat is begonnen in een garage in 1986 inmiddels uitgegroeid tot een multinational met meer dan 65 werknemers en een hoofdkantoor in Antwerpen. Vandaag wordt het bedrijf geleid door Axel.

Pascal Cools

Pascal Cools

Managing director Flanders DC

Pascal Cools is managing director van Flanders DC, de organisatie die creatieve ondernemers uit Vlaanderen ondersteunt, verbindt en promoot. In 2005 maakte Pascal deel uit van de ploeg die Flanders DC opstartte. In 2007 kwam hij aan het hoofd te staan. In 2009 vervoegde het Flanders Fashion Institute de organisatie en sinds 2016 werd de werking van Design Vlaanderen eveneens geïntegreerd binnen Flanders DC. Zo richt Flanders DC zich nu op alle creatieve sectoren.

Amélie Rombauts

Amélie Rombauts

Designcoördinator Knack Weekend & Le Vif Weekend

Het parcours van Amélie Rombauts is niet rechtlijnig te noemen. Haar eerste professionele stappen zette ze samen met Murielle Scherre, waarna ze verder in de marketing- en communicatiewereld dook. Ze was medeverantwoordelijk voor de eerste drie edities van Absoluut Architectuur, toen kijkboeken vol analoge snapshots van architecten en designers uit alle uithoeken van de wereld.

Acht jaar lang verzorgde ze de persrelaties van internationale modemerken en jonge designers. Ze onderzocht jongerencultuur en schreef het boek ‘Framily, hoe Millennials het gezin hertekenen’ (Lannoo, 2016). Tegelijk begon ze als journalist te freelancen voor Knack Weekend, wat haar leidde tot de functie waar ze zich sinds 2018 met hart en ziel op toelegt. Eén rode draad tekent zich intussen af: een eeuwige honger naar goede, inspirerende verhalen.