BKRK-award: ontdek onze partners!

Begin februari lanceerden we de BKRK-award, onze wedstrijd gericht naar jonge ondernemers. De focus ligt dit jaar volledig op textiel. De BKRK-wedstrijd wordt beoordeeld door een vierkoppige jury, bestaande uit ontwerper Tim van Steenbergen, zaakvoerster van Verilin, Ilse Dedeken, managing director van Flanders DC, Pascal Cools en Ruth Goosens, hoofdredactrice van Knack Weekend. Maar wist je dat de BKRK-award daarnaast ook op een andere manier gesteund wordt door Flanders DC, Knack Weekend en textielpartner Mia-H?

Partners in crime, partners in ondernemerschap

Flanders DC, of Flanders District of Creativity, is het Vlaams centrum voor ondernemers binnen de creatieve sector. Het werd enkele jaren geleden gevormd uit een fusie tussen Flanders DC, Design Vlaanderen en Flanders Fashion Institute. Het ondersteunt en begeleidt jonge ondernemers bij de start, groei of professionele uitbouw van hun onderneming.

MIA-H is de eerste Belgische mode-incubator voor accessoires in België. Het ligt aan de Blauwe Boulevard in Hasselt en begeleidt sinds 2017 startende ondernemers, ontwerpers en studenten in de sector. Zij krijgen hier professionele begeleiding en de kans om elkaar te ontmoeten en samen te werken. Zo kunnen ze uitgroeien tot volwaardige spelers in de mode-industrie.

Knack Weekend is de wekelijkse weekenduitgave van het bekende magazine Knack. De focus ligt hier vooral op lifestyle, mode, interieur, reizen en gastronomie.

Verweven tot één geheel

Vakwerk in de textielsector staat bij de BKRK-award van 2019 centraal. Naast de link met het authentieke vakwerk van Bokrijk en VAKlab zijn zowel MIA-H als Flanders DC fan van ondernemers die niet bang zijn om hun handen vuil te maken.

Daarnaast is creativiteit ook van het hoogste belang. Nieuwe technieken leren kennen, nieuwe methoden ontdekken, technologieën toepassen en vernieuwen, het zijn allemaal eigenschappen die MIA-H en Flanders DC bij jonge ondernemers willen stimuleren. Onze moderne wereld zit dan ook vol met technologie en het wordt elke dag meer en meer. Bijna alles heeft tegenwoordig wel een camera of computerchip ingebouwd. Het is voor ondernemers belangrijk om deze technologische revolutie op de voet te volgen en zelf te durven innoveren.

MIA-H en Flanders DC begeleiden jonge ondernemers niet enkel op creatief vlak, maar ook op het vlak van ondernemen: communiceren, netwerken, verkopen, … en dat allemaal gericht op authentieke ondernemers van eigen Vlaamse grond.

Voor een wedstrijd als de BKRK-award is natuurlijk ook goede communicatie nodig, en daarvoor vertrouwt BKRK op de expertise van Knack Weekend. Het magazine richt zich heel sterk op de ontwerpers- en fashiontrends bij jonge ondernemers en benadert hetzelfde doelpubliek als de BKRK-award. Het vormt dan ook de ideale communicatiepartner. De uiteindelijke winnaar van de BKRK-award wint ook een publicatie van zijn of haar ontwerp op een volledige pagina in Knack Weekend.

Wil jij onze partners volgende keer persoonlijk ontmoeten? Waag dan je kans en schrijf je in voor de wedstrijd via deze pagina. Misschien hoor jij dan wel bij de tien gelukkige geselecteerden die een meet en greet met de jury kunnen winnen.